top of page

Rotat ja hiiret syövät ihmisen 'kädestä'

 Kaikki ihmisten kasvattamat, hankkimat ja varastoimat elintavikkeet ja niiden tähteet kelpaavat erinomaisesti myös jyrsijöille ravinnoksi. Rotat ja hiiret saastuttavat elintarvikkeita, aiheuttavat vahinkoa rakenteille, laitteille, kaapeleille jne. sekä levittävät tauteja ihmisiin ja kotieläimiin.

Rotat pystyvät hampaillaan jyrsimään puuta, muovia, pehmeitä metalleja, jopa betonia. Rotan etuhampaat voivat kasvaa vuodessa jopa 14 cm, joten jyrisimisen tarve on kova.

Rottien torjunta on syytä aloittaa heti ensimmäisestä havainnosta, sillä yksi naarasrotta tuottaa keskimäärin 20 jälkeläistä vuodessa. Hyvissä oloissa poikastuotos voi kasvaa jopa kaksinkertaiseksi.

Kolme yleisintä ihmisten seurassa viihtyvää jyrsijälajia ovat: isorotta (Rattus norvegicus), mustarotta (Rattus rattus) ja kotihiiri (Mus musculus).

Torjuntamenetelmät: 

Ennaltaehkäisevinä toimenpiteinä poistetaan jyrsijöiltä ruoka, juoma ja suoja. Estetään jyrsijöiden pääsy rakennuksiin tukkimalla kaikki mahdolliset kulkutiet.

Torjunnassa käytämme erilaisia ammattilaisten käyttöön hyväksyttyjä jyrsijämyrkkyvalmisteita sekä elektronisia ja mekaanisia loukkuja.

rotta, hiiri, jyrsijä

Jyrsijöiden torjunta

bottom of page